Sayfalar

3 Mayıs 2013 Cuma

körebe- seksek oyunu

İki kişilik oyunlar



Körebe oyunu

    Bu yazımda sizlere sokak oyunlarından olan körebe oyunundan bahsedeceğim bu oyun en az iki kişi ile oynanır ama diğer oyunlarda olduğu gibi ne kadar fazla kişi ile oynanırsa o kadar zevkli geçer.

Oynanış şekli

    Oyunculardan birinin gözlerin bağlanır ve çevresinde döndürülür diğer oyuncular ise o kişiye seslenerek veya dokunarak ebenin dikkatini çekerler ama yakalanmadan. Ebeye yakalanan kişi ebe olur. Bu konu kısa olduğu için size bu yazımda birde seksek oyunundan bahsedeceğim

Seksek oyunu

   Seksek oyunu daha çok kızların oynadığı bir oyun türü olarak kabul edilse de birçok erkek de bu oyunu oynamıştır.İki kişilik oyunlar arasına uyan bir oyundur ama bu oyunda ne kadar çok kişi ile oynanırsa o kadar zevkli olur. Genelde tebeşirle veya yazı yazabilen bir aletle yere 8 tane kare çizilir. Bu karelerden 1-2-3 sırayla birbirini takip edecek şeklide yazılır daha sonra 4-5 sayıları yan yana gelecek şeklide yazılır daha sonra kendi başına 6 sayısı yazılır en sonda yan yana gelecek şeklide 7-8 sayıları yazılır. Artık oynama alanımız oluşmuştur oyuna başlayabiliriz.

Oynama şekli

    Oyuncular ellerindeki taşı sıra ile 1 den başlayarak 8 e kadar atarlar. Örnek verecek olursak 1 e taşı attıktan sonra 1 karesinin üzerinden atlayarak ve çizgilere basmadan diğer kareleri tek ayak üzerinde tur atar ama yan yana olan karelerde 2 ayağını da kullanabilir. Tur bitiminde de attığımız taşı geri alır ondan sonra oyun alanın dışına çıkarız. Bu şeklide devam eder turu ilk tamamlayan oyuncu oyunu kazanır.

Oyunda yanma

1)      Taş atarken taşın istenilen dikdörtgen içine gelmemesi
2)      Taşın dikdörtgenlerin çizgileri üzerine gelmesi
3)      Zıplarken dikdörtgenin çizgilerine basılması
4)      Tek ayak üzerinde sekerken dengemizi kaybedip yere düşmemiz
5)      Taşı yerden alırken taşın elimizden kayıp yere düşmesi ve oyun alanını terk etmesi




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder