Sayfalar

6 Mayıs 2013 Pazartesi

iki kişilik oyunlar


İki kişilik oyunlar



 Makalelerimi takip edenler bilir şimdi sizlere sıradaki iki kişilik oyunlarda size tanıtacağım oyun grubu 3. Sırada yer alan bilgisayar oyunlarıdır.

3-Bilgisayar oyunları

Bilgisayar oyunlarını iki gruba ayırabiliriz birinci grup online oynanan oyunlar, ikinci grup ise bilgisayara kayıtlı olarak oynanan oyunlar. Günümüzde online oyun sektörü hızla gelişmektedir çünkü her geçen gün internet hızı artmakta ve bir çok ve de artık internet kullanılmaktadır. Şöyle ki 10 dairelik bir apartmanda hemen hemen yarısının evinde internet vardır. Bunların bir çoğu da ortak kullanmaktadır yani neredeyse Türkiye’nin yarısının evinde internet bulunmaktadır. Bu yüzdendir ki Türkiye bir çok oyun firmasının açık pazarı haline gelmiştir.
Size ilk olarak tanıtacağım online oyunlar olacaktır. Burada en  popüler birkaç oyunu beraber inceleyelim.
a) Online oyunlar =  İnternet ortamında çok kişi veya kendi başımıza oynayabileceğimiz oyun türleridir. Bazı oyunlar büyük olduğu için bilgisayara kurmak gerekir bazı oyunlarda küçük boyutta olduğu için flash oyunlar gibi direkt olarak oynanabilir. İlk olarak size büyük birkaç oyundan bahsetmek istiyorum
ÇİFTLİK OYUNU



Bu oyun bir çok farklı formatta karşımıza çıkmaktadır. En popüler olduğu platform facebook, Google platformudur. Asıl bu oyunu ünlü yapan facebook dur. Oyunun amacı bir çiftlik kurmak ve bu çiftliği geliştirmektir. Yani kısaca kendimizi sanal ortamda çiftçi yerine koyuyoruz. Ama ben insanlara bu şeklide oyun oynamak yerine gidip ufak bir arza alıp orayı ekmeleridir. Çünkü bana göre her şeyin doğalı ve gerçeği makbuldür, her ne kadar sanal ortamda olsak ta gerçek daima gerçektir. Bilgisayar başından kalktığımızda yine gerçeğe dönüyoruz. Çünkü çiftlik oyununda ektiğimiz domatesleri yiyemeyiz ama gerçek hayatta ektiğimiz domatesleri hem koklar hem de yeriz.
MANAJERLİK OYUNU
Bu oyunda aynı çiftlik oyunu gibi bir çok formatta karşımıza çıkmaktadır, birçok farklı firma değişik manajerlik oyunları yapmıştır. Bu oyunun amacı kendimize bir takım kurmak ve bu takımı dünyada ve Türkiye de lider duruma getirmektir. Bu oyunda oyuncu alabiliriz,  oyuncu satabiliriz, oyuncuları geliştirebiliriz , yeni sistemler deneyebiliriz.
Yeni çıkan bir çok menajerlik oyununda ise kendimiz bile oynabiliyoruz. Bakalım daha nerelere gidecek bu sektör çünkü 15 sene öncesine kadar 2 boyut olan oyun sektörü şimdi kendini bile aşmıştır. Teknoloji çok hızla gelişmektedir. Yazımı burada bitiriyorum bir sonraki yazımda kaldığımız yerden devam etmek dileğiyle…
(Mesut BEY- iki kişilik oyunlar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder