Sayfalar

18 Mayıs 2013 Cumartesi

19 mayıs oyunları


       Ondokuzmayıs oyunları 


    Evet bugün 19 mayıs 2013 Atatürk bugün samsuna çıktı ve milli mücadeleyi başlattı. Türkiye devleti kurulduktan sonrada Atatürk bugünü gençlere armağan etti gençlere armağan edilen ilk bayramdır ve Türkiye haricinde de bazı ülkelerde de bölgesel olarak kutlamaktadır. Ondokuz mayıs da statlarda gençler değişik oyunlar sergilerler bu oyunlardan en bilinen birkaç oyun var size şimdi onlardan bahsedeceğim bu oyunların hiçbiri tek başına oynanmaz en aşağı iki kişi ile oynanan oyunlardır. Çünkü bu bayramda sergilenen oyunların asıl amacı gençler arasında birliği ve beraberliği sağlamaktır.

  Ondokuz mayıs oyunları

Kule oyunu= Bu oyunda gençler birbirlerinin sırtlarına çıkarak en az 3 katlı kule oluştururlar bu kulede kuvvetli kişiler altta dururken en hafif olan kişi en üstte çıkar ve bu kişi genelde bayrak açar, tabi en üstte çıkmak içinde çevik ve korkusuz olmak gerekir.
Bu oyunun tehlikeleri= Kule yıkıldığı anda yaralanma ihtimali en yüksek olan oyundur. Bir çok genç eskiden beri kule yapım çalışmalarında sakatlanmıştır.

Ateşten atlama oyunu= Bu oyun eskiden bir çok yerde oynanırdı am gelen tepkiler üzerine son yıllarda pek fazla oynanmamaktadır. Bu oyunda bir halka yakılır ve gençler bu halka içinde geçmeye çalışmaktadır. Bu oyunun tehlikeleri= Yanan halka içinde atlarken yanma riski vardır ve bu oyunun artık 19 mayıs gösterilerinde olmamasının nedeni ise bu oyunu oynarken bazı gençleri yanmasıdır.

Spor hareketleri= Bu oyunda öğrenciler değişik spor hareketleri yaparlar ellerindeki değişik renkteki tülleri sallayarak değişik ve göze hoş görünen şekiller oluşur.
Bu oyunun tehlikeleri= Bu oyunda hiçbir tehlike yoktur sadece zor birkaç harekette çarpışma riski vardır. 

     Evet arkadaşlar sizlere bugün 19 mayıs olması nedeniyle bazı 19 mayıs hareketleri hakkında kısa bilgiler vermeye çalıştım. Atatürk bazıları her ne kadar kabul etmese de gerçekten bir nesli esaretten kurtarmıştır insanlara gerçek anlamda seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Herkes istediği kişiyi seçip istemediğini de iktidardan indirebilmektedir. Örnek vermek gerekirse 2001 krizine yol açan partilerin bir çoğu meclis dışında kalmış ve Türkiye sistemi tamamen değişmiştir. Bir çok parti ise kapanmak zorunda kalmıştır. İşte bu demokrasinin güzelliğidir. Biraz fazla konuştum herhalde herneyse yazımı artık burada bitiriyorum

    Evde kapanma dışarda oyna evde bilgisayar başında 1 saatten fazla durma sağlığınız için saygılarımla

(Mesut BEY İki kişilik oyunlar, İki kişilik oyun, İki kişilik oyunlar,)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder