Sayfalar

8 Mayıs 2013 Çarşamba

iki kişilik oyunlar


İki kişilik oyunlar


Dün yazdığım yazımda bugün iki kişilik oyunlar hakkında biraz bilgi vereceğimi söylemiştim sözümüzü yerine getirelim ve açıklamaya başlayalım

 İki kişilik oyunlar genelde iki kişi ile oynanan oyunların hepsine denir. Bazen bu iki kişilik oyunlar tek kişilik veya 2 kişiden daha fazla kişi ile oynanabilir. Bu oyunlara iki kişilik denmesinin nedeni iki kişi ile oynamanın daha zevkli olmasıdır. İkikişilik oyunlar kendi aralarında bir çok kategoriye ayrılır. Örnek verecek olursak araba oyunları, futbol oyunları, macera oyunları gibi bir çok kategoriyi sayabiliriz.
İki kişilik oyunların oynanış şekilleri

3 şekilde oynanır.

1-      Kişilerin birbirlerine yardım ederek oynadıkları oyun şekli örnek verecek olursak osuruk kralı, ateş ve su oyunlarını sayabiliriz.
2-      Tek kişi ile oynanan iki kişilik oyunlar bu oyunlara iki kişilik denmesini ben halen anlamış değilim oyundaki iki karakterle aynı anda oynanmamaktadır. Oyuncunun biri aktif ise diğeri pasif durumdadır. Bu oyun en az tutulan iki kişilik oyunlar olmasına rağmen halen bir çok oyun firması bu tarz oyunları yazmaktan vazgeçmemektedir.

3-      Kişilerin birbirlerine karşı oynadıkları ve birbirlerine rakip oldukları oyun türleridir. Örnek verecek olursak araba yarışı, dövüş oyunlarını sayabiliriz.

Google en çok aranan iki kişilik oyunlar şunlardır
Ateş ve su oyunu
Osuruk kralı
Bombacı oyunu
Yanloong dragon
İki kişilik macera oyunu
İki kişilik araba yarışı
İki kişilik futbol

Yukarıda en çok oynanan birkaç oyun saydım bu sıralama rastgele yapılmıştır herhangi bir sıralama yapılmamıştır sadece ilk 5 site arasındaki sitelerin en çok oynanan oyunları referans alınmıştır.
Bu yazımı burada bitirmek istiyorum sonraki yazımda buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın.
Para paylaştıkça azalır, bilgi ise paylaştıkça çoğalır,
(Mesut BEY)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder