Sayfalar

29 Haziran 2013 Cumartesi

Yemek Oyunları



Yemek oyun
Bugün sizlere yemek oyunları hakkında bilgiler vermeye çalışacağım ama ilk olarak yemek nedir. Onu anlamaya çalışalım Yemek insanların acıkan karınlarını doyurmak için yaptıkları yiyeceklere verilen isimdir. Yemek yapmakta yemekte marifet ister. Siz en güzel yemeği yapın karşınızdaki insan o yemeği nasıl yiyeceğini bilmiyorsa yemeği mundar eder. Tabi asıl olan yemek değil yemeği yapmaktır. Bu yüzden Türkiye de bir çok kurs ve okul vardır. Bir çok insan bu okullara gider ve aşçılık eğitimi alır dikkat edin aşçılık dedim Ahçılık değil çünkü insanlar aş yapıyor ah yapmıyor. Yemeği yapmak kadar yemeği süslemekte bir sanattır. Yemeğin tadı çok güzel bile olsa yemeğin albenisi yoksa o yemeğe bir çok insan burun kıvırır. Anlayacağınız yemek üç aşamada gerçekleşir.
1) Yemeği hazırlama = Bunun için iyi bir tarım ve yemek kültürüne sahip olmak lazım. Tarım kültürüne sahip olmamızın sebebi en güzel sebzeler, bitkiler nerde ne zaman yetişir. Hangi hayvanın neresi ile en güzel ne pişirilir. Bu güzel yemek yapmanın 1. Olmazıdır.
2) Yemeği süsleme= Az öncede anlattığım gibi yemek yapmak kadar süslemekte bir sanattır. Çünkü insanlar önce görünüşe önem verirler Nasrettin hocanın ye kürküm ye hikâyesinde olduğu gibi
3) Yemek yemek= Gurmeler bu gruba girer. Yani iyi bir aşçı aynı zamanda iyi bir gurmedir. Gurme nedir diye soracak olursanız gurme yemek ve içki tadan kişidir.
Bu kadar yemek bilgisi verdikten sonra birazda yemek oyunları hakkında bilgi vereyim. Yemek oyunları televizyonlarda yemek programlarının yaygınlaşmasıyla yaygın hale gelmiş oyun türleridir. Bu oyunlar daha çok kız çocuklar tarafından oynanan Oyun türleridir. Bu oyunlardaki amaç bizlere verilen yemek tariflerine göre verilen yemeği yapmaktır. Bazı Oyun türlerinde ise yaptığımız yemeği gurmelere beğendirmektir. Bu oyunlar da genel amaç eğlenmektir. Ama gördüğüm ve duyduğum kadarıyla bir çok ev hanımı bazı yemek tariflerini bu oyunlardan almakta ve uygulamaya geçmektedir. Yemek oyunları oynamak çoğu zaman insanın iştahını açar o yüzden oyun oynadıktan sonra kendinize dikkat edin de kilo almayın tabi bu işin esprisiydi.
Bazı Yemek oyunları
Yemekteyiz
Saranın Mutfağı
Yemek hazırlama
Saranın aşçılık okulu
Yazımı burada bitirirken Oyun oynamak güzeldir diyorum ve oyunsuz kalmayın diyorum. Sağlıklı ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder