Sayfalar

30 Haziran 2013 Pazar

Makyaj oyunları



Makyaj Oyunları
Evet arkadaşlar bugün sizlere makyaj oyunları hakkında kısa bilgi vererek bilgi dağarcığınızı genişletmeye çalışacağım. İlk olarak makyaj nedir onun üzerinde duralım.
Makyaj 3 şekilde yapılır Daha doğrusu 3 tür makyaj vardır.
1) Sağlık için yapılan makyaj= Sağlık rahatsızlıklarından dolayı yapılan makyaj buna örnek olarak gözlere çekilen sürmeleri gösterebiliriz. Göze sürme çekmek gözün güneşli ve karlı habalarda daha az yorulmasını sağlar ve kanlanmayı en aza indirir. Peygamber efendimizde çoğu zaman gözüne sürme çekmiştir. Yani göze sürme çekmek sünnettir.
2) Sanat için yapılan makyaj = Bu makyajı daha çok pantomim sanatçıları ve palyaçolar yapar bu sanat türünde makyaj genelde yüze sürülen beyaz boya veya pudra şeklinde yapılır. Ama bazen yüzün şeklini başka birine benzetmek içinde makyaj yapılır.
3) Güzellik için yapılan makyaj= Bu makyaj daha çok kadınlar tarafından yapılan ve güzelliğine güzellik katmak için yapılan makyaj çeşididir. Şimdi bu makyaj çeşidini oyun üzerinden değerlendirelim.

Makyaj malzemeleri( Bu malzemeler aynı isimlerle oyunlarda da kullanılmaktadır)
Ruj( Rouge) = Dudak boyasıdır. Bir çok rengi mevcuttur.
Rimel (Maskara) = Kirpikleri kalınlaştırmak için maskara kullanılır.
Allık (Brusher) = Yüze renk vermek için kullanılan adından da anlaşılacağı üzere kırmızılık yani canlılık vermek için kullanılır.
Göz kalemi (Eye liner) , Dudak kalemi (Lip liner) = Göz ve dudak çevresini belirginleştirmek için kullanılan aparatlar.
Pudra (Dust) = Yüzdeki parlamayı önlemek için kullanılan aparat.
Yukarıda saydığım malzemelerin bir çoğunu oyunlarda kullanabilirsiniz. Özellikle çocuk yaştaki kişilere doktorlar tarafından bu malzemelerin kullanılması önerilmemektedir. Çünkü bu malzemelerin bir çoğu kimyasal olduğu için yüzde erken yaşlanmaya ve yıpranmaya neden olur. Bu yüzden çocuklar gerçek makyaj terine sizlere makyaj oyunları oynamayı öneriyorum. Makyaj oyunu oynamak sizin ciltinize hiçbir zarar vermez ama fazla oynarsanız gözleriniz bozulur o yüzden günde 2 saati geçmeyecek şekilde oynayabilirsiniz.
Bazı makyaj oyunları
Makyaj okulu
Makyaj oyunları
Makyaj Oyun
Makyaj oyunu
Barbie makyaj
Gerçek makyaj oyunu
Ünlülere makyaj oyunu
Evet yukarıda saydığım oyunlar haricinde de pek çok makyaj oyunu bulunmaktadır.
makalemi burada bitirirken sizlere mutlu ve güzel bir gün diliyorum Allaha emanet olun Oyunsuz kalmayın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder