Sayfalar

18 Haziran 2013 Salı

aksiyon oyun

Aksiyon oyunları Evet arkadaşlar bugün sizlere oyun kategorilerinden aksiyon oyunları hakkında bilgiler vermeye çalışacağım.

       Oyun deyince akla gelen oyunlardandır aksiyon oyunları ilk olarak sizlere aksiyon kelime anlamı nedir bunun hakkında bilgi vermek istiyorum Aksiyon İngilizceden dilimize geçmiş bir kelimedir asıl yazılışı action şeklindedir. Kelime anlamı olarak hareket anlamına gelir. Bu anlamından dolayı bir çok film isminde ve oyun isminde aksiyon kelimesi geçer. Özellikle macera türü hareketli film ve oyunlarda bu kelime çoklukla kullanılmaktadır. Türkçeye ilk olarak film sektöründe ekşın şeklinde geçmiştir bir çoğunuz hatırlar siyah ve üzerinde bölümler yazan bir klaket indirilir ve yönetmen ekşın diye bağırır. Tabi bazen motor diye bağırdığı da olur. Bu kadar laftan sonra asıl konumuz olan aksiyon oyunları hakkında bilgi verelim

    Aksiyon oyunları içinde hareket macera ve tabi ki eğlence barındıran oyunlara verilen isimdir. Bu aksiyon oyunları hemen hemen bir çok oyun sitesinde oyun kategorisi olarak bulunur. Bazı aksiyon oyunları hakkında bilgi vermek istiyorum Birçok oyun aslında aksiyon oyun kategorinde değerlendirilebilir. Ama ben size benim en sevdiğim birkaç oyun hakkında bilgi vermek istiyorum.

 Krallık Hazinesi

 Angry Birds Patlat

 Offroad Savaşçısı

 Batman Skycreeper

 Hordes and Lords

    Ve daha sayamayacağım pek çok oyun bu oyunları oyunyeri.net sitesinde oynayabilirsiniz. Çünkü bu site 8 senedir sizlere hakkıyla hizmet vermeye çalışan bir site. Yazımı burada bitirirken esenlik ve sağlıklı bir gün dileğiyle yarın ki yazımda buluşmak dileğiyle sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder