Sayfalar

26 Haziran 2013 Çarşamba

3D Oyun



3D oyun

Bugün sizlere 3D oyun hakkında bilgi vermeye çalışacağım. 3 D nedir öcelikle onu anlamaya çalışalım. 3 D diğer ifadeyle 3 boyutlu oyun anlamına gelmektedir. Neden 3 boyut olan oyuna 3D deniyor çünkü 3 boyut İngilizce olarak 3 Dimensions şeklinde yazılır. Bu yüzden dolayıdır ki 3D oyun denmektedir ama bana kalırsa 3D yerine 3B (3 boyutlu) demek dilimiz açısından daha faydalı olur diye düşünüyorum.
Birazda size 3 Boyutlu oyunlar nasıl üretiliyor onu anlatmak istiyorum. Piyasada pek çok 3 boyutlu üretim programı vardır. Bunlardan en çok tanınmış olanı 3D Studio Max programıdır. Bu program sadece oyunlarda değil pek çok film yapımında da kullanılmıştır. Örnek vermek gerekirse buz devrinin bir çok karakter tahlilinde ve yapımında bu program kullanılmaktadır. Flash tarzı 3 boyutlu oyunlarda ise Flash MX programı da kullanılmaktadır ama bu program 3B oyunlarda pek etkili değildir bu yüzden piyasada 3 boyutlu oyunlar çeşitli programlarla yapılmakta daha sonra SWF uzantısına yani flash oyun şekline dönüştürülmektedir.
Bu kadar bilgi verdikten sonra birazda 3B oyun hakkında bilgi vereyim. 3B oyun insanlara gerçeklik hissi veren oyun türleridir. Bu oyunda karakterler daha canlı ve daha gerçekçi görünür. Bazı 3B oyunlar ise şunlardır.

Sky Run
Super Drift 3D
3D Park Yeri
3D Bilardo
3D Jip Yarışı
3D Otomobil Yarışı
3D Çekiç Atma
3D Tenis Maçı
3D İtfaiye
Ve daha aklıma gelmeyen pek çok 3B oyun bulunmaktadır. Hemen sizde b oyunları oynamak istiyorsanız. Resim üzerine tılayın veya oyun kelimesi linkine tıklayarak bu oyunları oynayabilirsiniz. Makalemi burada bitirirken sağlıklı ve huzurlu bir gün geçirmenizi diliyorum. Oyunsuz kalmayın.
(Lütfen alıntı yaparken kul hakkı açısından site adı verin)
Oynamak için tıkla 3D Oyun

(Oyun
, OYUN, oyun ,FRIV, 3D oyun)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder