Sayfalar

28 Haziran 2013 Cuma

Futbol oyunlari



Futbol Oyun

Bugün sizlere futbol oyun hakkında bilgi vermeye çalışacağım. İlk olarak futbol nedir onu anlamaya çalışalım. Futbol deyince herkesin aklına 22 kişi ile oynanan oyun gelir ama Amerika da oynanan Amerikan futbolu da futbol olarak adlandırılır yani buradan anlayacağımız futbol aslında iki karşı kaleye oyuncuların gol atma mücadelesi olarak tanımlanabilir. Şuan dünyada futbol çok büyük bir endüstridir. İyi bir takımdaki kaliteli bir futbolcunun senelik kazancı kar olarak orta ölçekli bir işyerinin kazancından daha fazladır. Buradan da anlayacağınız dünyada en fazla kazanan mesleklerden biridir futbolculuk, Dünyaca ünlü bir çok futbolcu reklam gelirleri futboldan fazladır. Örnek vermek gerekirse Beckham futboldan çok kazanmıştır ama reklam gelirlerinden de bir o kadar para kazanmıştır. Futbolda paranın bu kadar çok dönüyor olması şike olaylarını da futbolda artırmıştır. Şu yakın zamanda Türkiye de Fenerbahçe ve Beşiktaş kulübüne şikeden dolayı FIFA tarafından Fenerbahçe ye 2+1 yıl Avrupa kupalarından men Beşiktaş a ise 1 maç Avrupa kupalarından men cezası verildi. Evet bu şike olayları para olduğu sürece futbolda olmaya devam edecektir. Futbolun bu kadar gelişmesiyle beraber bir çok futbol oyunu da piyasada yerini almıştır. Size bu oyunlardan bahsetmek istiyorum.
En popüler futbol oyunları
FIFA
Pro Evolition Soccer yani PES
Futbol Manager
Bazı Basit Futbol Oyunları
Kafa Futbolu
Avrupa Kupası Frikik
Avrupa Şampiyonası
Online Frikik Ustası
Teke Tek Futbol
Kral Penaltı
Ve daha sayamadığım pek çok oyun bulunmaktadır bu oyunları oynamak için aşağıdaki Futbol oyunları kelime linkine tıklamanız yeterlidir.
Futbol oyunlari Yazımı burada bitirirken sizlere huzurlu ve mutlu günler diliyorum her zaman dediğim gibi oyunsuz kalmayın oyun oynamayı unutmatın.
(oyun, OYUN, FRIV, Friv, Oyunlar, OYUNLAR )



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder