Sayfalar

1 Temmuz 2013 Pazartesi

Spor oyunları



Spor oyunları
Bugün sizlere spor oyunları hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Ama ilk olarak spor nedir onu anlamaya çalışalım.
Spor nedir = İnsanların ferdi veya toplu olarak ruhen ve bedenen kendini yenilemesi işlemine spor diyoruz. Spor yaparken sadece kaslar çalışmaz aynı zamanda beyinde çalışır. Bunun sebebi spor yapan insanların beyinlerine oksijen akışının fazla olmasıdır. Sporcu adam temiz, çevik ve ahlaklıdır.
Bazı spor çeşitleri
Hentbol
Basketbol
Futbol
Tekvando
Tenis
Koşu vb.
Türkiye de ise spor dendiğinde ilk akla gelen spor futbol sporudur. Ama ülke geliştikçe değişik sporlarda ön plana çıkmaktadır. Örnek vermek gerekirse şuan Türkiye de lisanslı sporcu bazında en fazla sporcu futbolda ondan sonra ise basketbol diyeceğimi sandınız ama yanıldınız Tekvando sporudur.
Birazda sizlere spor oyunları hakkında bilgi vereyim spor oynamaktan hoşlanan kişilerin oynadığı oyun şeklidir. Bu oyunlar hem kız hem de erkek çocuklar tarafından sıkça oynanan oyun türleridir. Bu oyun insana normal hayatta yapamayacağı şeyleri yapma imkanı sunar. Örnek vermek gerekirse bir çoğumuz halter kaldıramayız veya futbolu iyi oynayamayız ama bir çok kişi playstation oyun oynayabilir ve hatta futbolu çok iyi oynayan insanlardan bile iyi oynayabilir. Bazı spor oyunları ise şunlardır.
BasketBalls
Baseball Challenge
Voleybolcu Kafalar
Vücut Geliştirme
Billards Pool
Yukarıda saydığım oyunların dışında pek çok oyun daha bulunamaktadır. Bu oyunları bir çoğunu zevkle oynayabilirsiniz. Bu oyun ve daha bir çok oyun oynamak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.
Oyun oynamak için linki tıklayınız. Oyun

(Oyun , Oyunlar, Friv, spor oyunlari, Spor oyunu)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder