Sayfalar

2 Temmuz 2013 Salı

Motor oyunları



Motor Oyunları

Merhaba sizlere motor oyunları hakkında kısa bilgiler vermeye çalışacağım. İlk olarak motor nedir onu anlamaya çalışalım. Motor genelde tekerlekli, benzinle veya elektrikle çalışan genelde tek kişilik araçlara verilen genel isimdir. Yani anlayacağınız motor aslından Türkiye de motosikletin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Birçok motor tutkunu bulunmaktadır. Ben size sadece motor olarak motosikleti değil, tüm motorlardan bahsetmek istiyorum. Aslına bakılırsa Türkiye de motorla çalışan araçların birçoğu motor olarak adlandırılmaktadır. Örnek vermek gerekirse İç Anadolu bölgesinde Traktöre de motor denmektedir. Ege bölgesinde ise hız teknelerine de motor denmektedir. Buradan da anlaşılacağı üzere Türkiye’nin değişik bölgelerinde motorla çalışan birçok şeye kısaca motor denmektedir. Birazda motor oyunları hakkında bilgi vereyim.
Motor oyunları genelde erkek çocuklar tarafından oynanan oyunlardır. Bu oyunların en çok sevilen versiyonu ATV olarak adlandırılan oyun gelmektedir. Bu oyunlara kısaca dağ bisikleti de diyebiliriz. Bu oyunda amaç tümseklerden devrilmeden en kısa sürede etapları tamamlamaktır. Bu oyun da adrenalin hat safhada olmaktadır. Bazı motor oyunları

Dağ Motoru

Bike Mania Reborn
Şovmen motorcu Parkuru
Yukarıda saydığım oyunlar haricinde pek çok oyunda bulunmaktadır. Bu oyunları oynamak için aşağıdaki oyun kelime linkine tıklamanız yeterlidir.
Oyun oynamak için Tıkla
Oyun
Makalemi burada bitiriyorum bir sonraki makalemde sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim. Mutlu ve huzurlu günler geçirmeniz dileğiyle.
(Oyun Oyunlar Oyun oyna , Motor oyunları , FRIV Motor oyunu )


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder